Købmandsgården       

Op
danskeboger2


Dorthe Jollmann
Blødt Patchwork
Ny patchwork inspireret af den amerikanske »rag quilts«.
Dorthe Jollmann har i denne bog skabt en række modeller med synligt sømrum, der frynser ved brug og vask.
Teknikken giver de færdige ting et blødt og lækkert look, der egner sig til såvel beklædning som boligindretning.
I bogen findes blandt andet ideer til:
• Tasker til forskellige formål
• Tørklæder
• Tæpper og quilts
• Puder og pøller
• Praktisk og sødt babyudstyr
• Dække- og brødservietter
• Tehætter
• Julepynt
Mange af modellerne er desuden forsynet med applikation i en enkel teknik med samme frynseeffekt.
Her er masser af inspiration i tidens rå og uhøjtidelige stil – også for nye patchworkere.
120 sider, 1. oplag 2006
Kr. 228,-

Lise Szymanski
Nye patchwork tasker

Lise Szymanskis tasker er vældig populære, og i denne bog giver hun anvisning på en række nye og spændende modeller.
Desuden er der forslag til forskelligt tilbehør som nålepuder, boksetui, kosmetikpung og smykkeskrin.

96 sider, 1. oplag 2005
Kr. 228,-
 

Anne-Pia Godske Rasmussen
Følg tråden
– sy quilt & appliker
Så er Anne-Pia Godske Rasmussen på banen igen med nye modeller og sjove og anderledes ideer.
Temaet var ikke givet på forhånd, men udviklede sig hurtigt til mest at omfatte tasker, poser og punge i mange forskellige varianter. Derudover er der dog også mønstre til te- og kaffehætter, bordskånere og æsker.
Bogen rummer et utal af detaljer som solide pølsehanke og geniale foldninger og bunde, der gør de enkelte tasker meget praktiske og anvendelige. Som i forfatterens øvrige bøger er der også kælet for det sidste pif i form af blomster, engle, hjerter, ansigter og andre dekorationer.
Ny inspiration for alle, der holder af at sy – enten til eget brug eller til gaver.
108 sider, 1. oplag 2005
Kr. 228,-

Anne-Pia Godske Rasmussen
Noas ark
– sy quilt & appliker

Det er utroligt, hvad Anne-Pia Godske Rasmussen kan frembringe med nål og tråd. I denne bog har hun ladet sig inspirere af den gamle beretning om Noas ark. Hendes særlige univers er kendt og elsket af de fleste patchworkere, der her får ny inspiration til et herligt dyreliv.

120 sider, 1. oplag 2004
Kr. 228,-
 

Dorthe Jollmann
Bamse Patchwork

Dorthe Jollmanns stil er kendt af de fleste patchworkere, og i denne nye bog er det bamser i alle afskygninger, der er emnet.
Kaffevarmer, forklæde, puder, tæpper, dækkeservietter, grydelapper, julepynt og en fødselsdagsdug er blot nogle af bogens mange herlige modeller.
Alt er illustreret med instruktive tegninger og billeder.

120 sider, 1. oplag 2004
Kr. 228,-

Lise Szymanski
Flere patchwork tasker

Lise Szymanski slog for alvor sit navn fast med udgivelsen af sin første bog, Patchwork tasker.
Her følger hun succesen op med flere tasker i patchwork, og også i denne nye bog er der både små og store projekter, der kan sys enten i hånden eller på maskine.
Alt er illustreret med instruktive tegninger og billeder
.
96 sider, 1. oplag 2004
Kr. 228,-
 
Bente Birk
Leg med patchwork

Denne bog bygger på et nyt princip – Mosaik Crazy – som Bente Birk har mødt i USA. Teknikken går ud på at lægge stoffer oven på hinanden, skære igennem dem alle på én gang, bytte rundt på dem, sy dem sammen, skære og sy igen osv.
Først forklares princippet, og derefter vises, hvordan de forskellige blokke kan bruges til mange flotte modeller.

84 sider, 1. oplag 2002
Kr. 198

 Anne-Pia Godske Rasmussen
Tag tråden op

Anne-Pia Godske Rasmussen slog med ét sit navn fast, da hun udgav Liv i kludene og efterfølgeren Mere liv i kludene.
Nu følger hun succesen op med denne nye bog, der også handler om hyggelig pynt og brugsgenstande til hjemmet.


84 sider, 1. oplag 2002
Kr. 198,-96 sider, 1. oplag 2002
Kr. 229,-
 


96 sider, 1. oplag 2000
Kr. 229,-

Bente Birk og Dorthe Jollmann
Mosaik Patchwork

Bente Birk og Dorthe Jollmann overrasker hele tiden med nye mønstre i spændende farvekombinationer.
I denne bog er et gennemgående tema de mange quilts i mosaikmønstre, men der er også andre modeller i flotte og sprælske farver.

72 sider, 1. oplag 1998
Kr. 198

 

Flowerpower-patchwork

af Anne-Pia Godske Rasmussen
Foto: Claus Dalby
Med sin sikre sans for farvekombinationer bringer Anne-Pia Godske Rasmussen her de klare kulører og mønstrede stoffer tilbage i boligen! Denne bog byder på mange nye modeller og patchworkmønstre – alle syet på symaskine.

Der indledes med en kort præsentation af de anvendte materialer og teknikker. Udvalgte arbejdsgange, som optræder flere gange i opskrifterne, forklares med små vignetter.

Også patchworkmønstrene gennemgås særskilt, så man vil kunne bruge dem til egne modeller, uafhængigt af bogens. Det gælder mønstre med romber og rosetter, zigzag og sekskanter, timeglas, sløjfer og kinesiske lygter, stjerner og sommerfugle. Desuden præsenteres en let og anderledes applikationsteknik, kaldet tæt applikation.

Alle beskrivelser ledsages af forfatterens tegninger.

KR. 250,-
 

Jul med Jollmann


Engle og nisser, kors og kræmmerhuse, hjerter og flag. Alle de ting, der hører julen til, har Dorthe Jollmann her givet nye udtryk.
De velkendte kegleformede kræmmerhuse har fået hjørner, engle svæver side om side med havfruer, og forskellige mønstrede stoffer kombineres i smukke guirlander.
De røde og grønne farver suppleres med sort og gyldent, ligesom broderede tekstiler indgår i nye sammenhænge. Perler, bånd og brocher bruges til spændende hanke og pynt.

72 sider
24 x 22 cm
1. oplag: 2008
ISBN 978-87-641-0204-8
228,- kr  


 
 

Hånd i hanke – sy og quilt

af Anne-Pia Godske Rasmussen
Foto: Claus Dalby
Hånd i hanke – sy og quilt er den tiende i rækken af inspirerende bøger af Anne-Pia Godske Rasmussen. Bogen rummer først og fremmest tasker, poser og punge og til ethvert formål: små etuier til kamera og kosmetik, penge og perlekæder – foruden større tasker til indkøb, strandtøj og til den bærbare computer. Her er også opskrifter på kvadratiske krukker og pyntepuder samt engle, der kan hænge og holde styr på beskeder, billetter og postkort.
Modellerne rækker fra det helt enkle til det mere avancerede – som altid i en formfuldendt udførelse med fif og detaljer, der gør det sjovt at gå i gang ved symaskinen.
Er også oversat til tysk.
Kr.250
 

 
Dette er den fjerde i rækken af bøger med ideer til patchworkarbejder fra Lise Szymanski. I de første tre var det udelukkende tasker og punge, men i denne bog er der foruden dette også anvisninger og forslag til forskellige former for dækkeservietter og puder.

Et gennemgående tema for både tasker og ting til boligen er det gamle patchworkmønster Flying Geese. Mønstret er bearbejdet, så det kan varieres på mange måder til borter og anden form for dekoration.

Dækkeservietterne er forsynet med en keltisk-inspireret quiltning, som også har givet inspiration til et særligt quiltemotiv til jul.

Som i alle forfatterens øvrige bøger er det finesser og særlige detaljer, der gør hendes arbejder til noget særligt. Her er inspiration for alle, der ønsker at gøre noget ekstra ud af processen for at opnå et perfekt resultat.
240 x 220 mm  |  96 sider  |  ISBN 978-87-641-0053-2  |  Udgivet 2006
229,95

 
Med den amerikanske borgerkrig som baggrundstæppe præsenterer Filippa Gårdbo og Jette Schiøth her et bredt udvalg af quilts, de har designet med inspiration fra datidens patchwork-arbejder. Traditionen med at sy quilts fik en opblomstring under borgerkrigen, da amerikanske kvinder fremstillede tæpper i stort antal til soldaterne ved fronten. Forfatterne kalder perioden for patchworkets guldalder.

 

Der er syvejledninger og tegninger til mange af de viste quilts foruden en grundig indføring i reproduktionsstoffer, i karakteristiske farver og mønstre, samt i hvordan man opnår det rette, tidstypiske look på sine egne patchworktæpper.

 

194 x 245 mm  |  192 sider  |  ISBN 978-87-641-0950-4  |  Udgivet 2013
300
 

Ulla Paaske
Strømpetrolde og –hekse

Ulla Paaske blev for alvor kendt, da hun i 2001 udgav bogen om strømpenisser. Mange har siden opfordret hende til at lave en ny bog, og det er blevet til denne, der handler om strømpetrolde og –hekse.
De forskellige teknikker er forklaret med trin for trin-billeder, og de færdige modeller kan opleves i hyggelige tableauer.
72 sider, 1. oplag 2003
Kr. 198,-

Ulla Paaske
Eventyrlige strømpedukker

Ulla Paaske er kendt af mange for sine herlige strømpedukker, blandt andet trolde og nisser.

I denne bog er det H.C. Andersens eventyrlige univers, Ulla Paaske har kastet sig over.

Der er figurer med komplette garderober fra eventyrerne om Klodshans, Hyrdinden og skorstensfejeren, Kejserens nye klæder, Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Ole Lukøje og mange flere.

Og det er ikke svært selv at digte videre ...

96 sider, 1. oplag 2004
Kr. 228,-

Ulla Paaske
Strømpeengle

Ulla Paaske er kendt af mange for sine herlige strømpedukker, og i denne bog er det engle, det gælder!
Her er figurer i mange størrelser – helt fra små søde englebørn til store og mere stilrene engle, der kan pynte op rundt omkring i hjemmet.
Bogens billeder viser en mængde forskellige modeller, der kan virke som inspiration for nye englemagere.

96 sider, 1. oplag 2005
Kr. 228,-
 

 


 

Små strømpenisser

og andre figurer til de fire årstider
af Ulla Paaske
Denne sjette bog af Ulla Paaske er fyldt med nye ideer til strømpefigurer, der kan pynte i hjemmet i de forskellige årstider. Selvfølgelig nisser, som mange allerede kender forfatteren for, men også blomster-alfer til foråret og svampe-børn i efterårsfarver.


De stående figurer måler 10 cm, 16 cm og 28 cm. Ansigterne kan hænges på grene eller sættes på kort. Til hver grundmodel er der arbejdsvejledninger, trin for trin-billeder og snitmønstre.


Bogens mange illustrationer giver yderligere inspiration til nye kreationer. Små hyggelige håndarbejder, som man lige kan have med i tasken.
Kr. 250,-
 

 
angelina fiber clover1 skaereredskaber1 skaereredskaber2 syting1 syting2 syting3 knapper quilteskab1 quilteskab2 karton/æsker mønstre vatter USAboger1 USAboger2 USAboger3 danskeboger1 danskeboger2 japanboger norskeboger1 usamonstre1 usamonstre2 usamonstre3 funfasteasy stofsalg1