Købmandsgården

Op

Udstilling 01. juli til 30. august 2008
Anette Skammelsen
I samarbejde med Han Herred Quilterne

Jeg hedder Anette Skammelsen og er 47 år. Jeg er født og opvokset i vesløs, og bor stadig på Egnen. Gift med Kurt og mor til 5 børn, hvoraf vi jun har de 4 hos os.Jeg er uddannet som beskæftigelsesvejleder, men arbejder nu på 16. år som dagplejer.

Min interesse for patchwork startede allerede da jeg gik i Vesløs Skole. Vores håndarbejdslærer, fru Rønn, gav os til opgave at laveen pude i patchwork. Det gik som det altid går for mig, jeg lavede forsiden og bagsiden, men det endte med at blive et sengetæppe. Siden har jeg deltaget i forskellige kurser, bl.a. ved Karen Ekmann og Betina Andersen. Jeg prøver nye muligheder og eksperimenterer med farver og teknikker. Jeg syr både på maskine og i hånden, men fælles for dem alle er at jeg altid håndquilter. Bedst kendt er jeg nok for min måde at ri de tre lag sammen på. For mig er patchwork, glæden ved at skabe, at lave hele processen fra at klippe/skære stoffet i stykker og til det færdige resultat, at lave et stykke håndværk.

Det er også afslapning og terapi, hvis ikke jeg havde haft mit patchwork, ved jeg ikke hvor jeg havde været i dag. I forbindelse med Rasmus´s sygdom og død, var jeg sat ud af spillet. men sy, det kunne jeg altid, mine hænder var fyldte, og tankerne kunne løbe. I den forbindelse har jeg lavet et tæppe, som har vist sig at blive et symbol på vores familie (tæppet bliver at se på udstillingen). "Stjernen efterfulgt af livet", hvor stjernen er Rasmus, det quiltede æg udenom er Laura (sidste skud på stammen), de tre stjernespidser symboliserer vore tre andre børn - den røde er Maria, men også al frustrationen under Rasmus´s sygdom - den gule er Michael, men også symbol på alle sygehusopholdene. - den grønne er Kristian - men også symbol på at komme tilbage til det almindelige liv. Den grønne rækker ud over rammen, det er fordi vi er blevet større/har lært meget på vejen igennem. Strålerne, som er quiltet i forskellige farver er alle dem der har hjulpet os igennem.

Min far siger nogen gange: "Anette så sæt dig dog og slap af" Jeg slapper aldrig mere af, end når jeg syr eller planlægger et nyt Project.

Med venlig hilsen

Anette Skammelsen
Amtoftvej 10
7742 Vesløs
9799 3567

Tidligere udstillinger:

Vesløs Skole 1998
Stenhøj i Vesløs 1998
Solgården i Hundborg 2001
Solhjem i Østerild 2004
Coloplast i Thisted 2007
Stenhøj i Vesløs 2007

horizontal rule